当前位置: 首页 > 学术报告 > 正文

发布时间:2020-09-01 10:32:50 发布人:孙怡东  审核人:李天镇

报告题目:Two weight commutators on spaces of homogeneous type and applications(齐性空间上双权交换子及应用)

主 讲 人:杨东勇(厦门大学数学科学学院教授)

报告邀请人:汤灿琴教授

报告时间:2020-9-4 13:30-15:00

腾讯会议:会议ID:274 544 544

会议链接:https://meeting.tencent.com/s/tD3yuMzfN3Vx

报告摘要:

In this talk, we establish the two weight commutator theorem of Calderón-Zygmund operators in the sense of Coifman-Weiss on spaces of homogeneous type, by studying the weighted Hardy and BMO space forA2 weights and by proving the sparse operator domination of commutators. As applications, we consider the two weight boundedness of commutators of the following Calderón-Zygmund operators: Cauchy integral operator on R, Cauchy--Szegöprojection operator on Heisenberg groups, Szegöprojection operators on a family of unbounded weakly pseudoconvex domains, as well as the Bessel Riesz transforms (in one and several dimensions). This work is joint with X. Duong, R. Gong, M.-J. S. Kuffner, J. Li and B. Wick.

个人简历:

杨东勇,2010年于北京师范大学获得博士学位,现为厦门大学数学科学学院教授。研究方向为调和分析,主要从事与微分算子相关的函数空间及奇异积分算子的有界性,以及度量测度空间上的函数空间及其应用的研究。主持在研国家自然科学基金面上项目一项,主持完成国家自然科学基金面上项目和青年基金各一项。目前发表论著40余篇,包括J. Funct. Anal., Rev. Mat. Iberoam., J. Anal. Math., J. Geom. Anal.和Indiana Univ. Math. J等国内外学术期刊,另有1本学术专著于Springer出版社Lecture Notes in Mathematics系列出版。